top of page

הוראות בטיחות והפעלת מכשיר להכנת קצפת ידני

בטיחות: זכרו - בטיחות קודמת לכל!

להורדת חוברת הדרכה למיכל קצפת ידני - לחץ כאן>

 

בטיחות: זכרו - בטיחות קודמת לכל!
1.    אסור לתת למי שטרם מלאו לו 18 שנים לתפעל את מיכל הקצפת. 
2.    יש להרחיק את מיכל הקצפת להשכרה ממקור מים / רטיבות / חומר דליק / אש.
3.    אסור לכסות ו/או לעטוף את הקופה הרושמת להשכרה וכן אסור להניח עליה דברים.
4.    יש להרחיק אנשים ובייחוד ילדים מסביבת הקופה הרושמת.
5.    חובה לוודא כי כל חיבורי החשמל לקופה הרושמת להשכרה תקינים ולא פגומים (חשופים).
6.    חובה להניח את הקופה הרושמת להשכרה על שולחן / משטח ישר ויציב שלא תחליק!.
7.    בסיום השימוש צריך לזכור להוציא סיכום, כמפורט בהוראות ההפעלה - ולשמור עליו 7 שנים.
8.    האמור לעיל הינו כללי ביותר, מיומנותך והשכל הישר שלך הכרחיים למניעת תאונות.
9.    צריכת חשמל, 

הוראות ניקוי:


1.    וודא שהקופה הרושמת כבויה ומנותקת מהחשמל.
2.    אין לטבול ו/או לנקות במים זורמים.
3.    נגב את הקופה הרושמת להשכרה בעדינות באמצעות סקוטש עדין ומטלית לחה בלבד!,
4.    חובה לייבש באמצעות מטלית יבשה. 
5.    אסור לשפשף עם צמר פלדה / ברזלית.

הוראות תפעול, תחזוקה ובטיחות למכשיר קצפת

טרם השימוש במכשיר הקצפת קראו את הוראות התפעול בעיון. לשימוש נכון ועל מנת להימנע מתקלות הפעלה, יש להקפיד על הוראות התפעול המצורפות לאריזה:-

לפני השימוש הראשון, או אם חלף זמן ממושך מהשימוש הקודם, יש לשטוף את המיכל היטב במים חמים, ואח"כ במים קרים, לפני הכנסת הקצפת למיכל 

ממלאים קצפת נוזלית קרה למיכל, בתכולה שלא תעלה על נפחו (לפי הדגם 1/2 ליטר או 1 ליטר). בכדי להימנע מחסימות בעת השימוש, יש להמיס לחלוטין בתוך נוזל, כל רכיב אבקתי שברצונכם להוסיף למיכל. בשום אופן אין להשתמש בסוכר גבישי רגיל - במצב זה יגרם נזק לראש המכשיר. להמתקה, יש להשתמש אך ורק במי סוכר אותם מכינים מראש, מאבקת סוכר. על ידי הוספת האבקה לפי כמות המתיקות הרצויה למים שהורתחו מראש (חייבים מים רתוחים), וניתן לשמור בקירור לשנה ויותר. מוסיפים לפי הצורך כף או שתיים של מי סוכר לשמנת. ניתן להוסיף גם תמציות טעם נוזליות (טיפות). בנוסף, אין להוסיף למיכל רכיבים המכילים חתיכות פרי או גרעינים.

 

יש לוודא שהאטם בראש המיכל ממוקם היטב, טרם הברגת ראש המיכל לגוף. מרכיבים את פיית הזילוף הפלסטית על ההברגה שבמרכז ידית ההפעלה. מהדקים היטב ובצורה ישרה את ראש המיכל לגוף מכשיר הקצפת (ההברגה צריכה להיות באופן חלק ורציף, וללא הפעלת כוח רב מידי בהידוק)

הכניסו את בלון הגז התואם לתא הידוק הבלון. בלון הגז התואם הנו בלון בנפח 8 גרם N20  מומלץ מתוצרת Liss או ISI. הבריגו את תא הבלון לתבריג השסתום שבראש המיכל, וסובבו עד שתכולת הגז בבלון תשתחרר לתוך המיכל. 

אזהרה:- מיכל הקצפת הינו תחת לחץ כעת

לאחר הכנסת הגז למכשיר, יש לנער היטב את מיכל הקצפת 5 – 10 ניעורים, על מנת לקבל קצפת יציבה וטעימה! הסירו כעת את בלון הגז והתחילו להשתמש במכשיר. הערה:- בעת הסרת בלון הגז, עם פרוק הברגת תא הידוק הבלון,  עשויים להתלוות רעש שחרור קל. תופעה זו רגילה לחלוטין. את בלון הגז הריק השליכו למיכל המיחזור. למכשיר בנפח 1 ליטר יש לחזור על פעולת הכנסת בלון גז נוסף, כמתואר לעיל

 

לשחרור הקצפת מן המכשיר, יש תחילה להפוך את המכשיר כך שפיית זילוף הקצפת תפנה אנכית כלפי מטה, ממוקמת בגובה של כ-1 ס"מ מעל המשטח, תוך הפעלת לחץ מתון על ידית ההפעלה. בידקו תחילה את יציבות הקצפת, ונערו שוב את מיכל הקצפת אם התכולה המתקבלת נוזלית מידי.

 

ניתן לשמור את מיכל הקצפת עם תכולת קצפת בקירור למשך 3 ימים (וודאו שתאריך תפוגת השמנת המתוקה המוטבע, מתאים גם הוא). טרם האחסון במקרר, יש להסיר את פיית הזילוף הפלסטית, לנקותה היטב, ולהבריגה חזרה למקומה בראש מיכל הקצפת.

ניקוי ואחסנה לאחר שימוש:- טרם הניקוי והאחסנה – אפשרו ליתרת הלחץ מן המיכל להשתחרר, על ידי לחיצה על ידית ההפעלה כשמכשיר הקצפת פונה מעלה. על מנת למנוע ריח רע וסתימות של ראש המכשיר, יש לפרק את הפיה הפלסטית החיצונית, כולל המתאם ממתכת ואז ניתן לשלוף את הציר המרכזי ולנקות את המעברים ולמנוע סתימות. את המיכל יש לשטוף היטב במים חמים וסבון כלים רגיל, לייבש עם מטלית רכה, ולאחסן בנפרד את ראש המיכל מן הגוף, באופן שהמכשיר יישאר פתוח עד השימוש הבא (כך תמנעו הצטברות של ריחות וטעמי לוואי). אנא עקבו אחר תרשים הפירוק לניקוי בהוראות היצרן המצורפות.

הוראות בטיחות

אי הקפדה על הוראות הבטיחות וכל המלצות השימוש והתחזוקה למכשיר זה, כמו גם שימוש חורג או לא נכון, עלול לגרום לכשל בתפקודו ואף פגיעה ו/או נזק לגוף ולרכוש

  • אין לעבור את ערכי הלחץ  (מקסימום 30 Bar/435 Psig) ו/או טמפרטורת המינימום (1°C) או המקסימום (30°C) המותרים לשימוש

  • הימנעו מחשיפת המכשיר לחום (להבת אש, מיקרוגל, תנור, שמש ישירה כיו"ב)

  • אין לעבור את תכולת נפח המילוי המקסימאלי ומספר הבלונים בשימוש במיכל שברשותכם (בהתאמה לדגם 1/2 ליטר או 1 ליטר).

  • אין להפעיל כוח בהברגה או שחרור ראש המיכל

  • יש לאחסן את מיכל הקצפת הרחק מהישג ידם של ילדים

  • אין לאחסן או להשתמש במיכל הקצפת מחוץ לטווח טמפרטורות המינימום (1°C) או המקסימום (30°C). אין לאחסן  את המכשיר בכל שלב שהוא במקפיא

  • מותר למלא בלון גז תואם אך ורק במיכל מלא עם תכולת קצפת

  • יישומים קריוגנים (עם חנקן נוזלי למשל) אינם מתאימים לשימוש במיכל הקצפת

  • אין לשלב רכיבי מיכלי קצפת מגדלים שונים או של חברות/מותגים שונים

  • יש להקפיד להרכיב את ראש המיכל עם גופו של אותו הדגם בלבד

  • יש להדק היטב, עד תום ההברגה, ובצורה ישרה את ראש המיכל לגופו

  • יש להשתמש רק בבלוני גז תואמים – קרי בלוני גז בנפח 8 גרם N20  מתוצרת Liss או ISI

  • בעת הידוק בלון הגז לראש המיכל, עשו זאת הרחק מאחרים והרחיקו את מיכל הקצפת מכיוון הפנים שלכם. הימנעו גם מלרכון על מיכל קצפת בעת הידוק בלון הגז וריקונו לתוך המיכל

  • מיכל הקצפת הינו מכשיר הפועל תחת לחץ. אם הוא נפל או ניזוק (למשל נסדק או התעוות/מעוקם) אין להמשיך ולהשתמש בו, מאחר ומהווה סיכון לפציעה! אנא פנו למרכז השירות לבדיקת תקינותו

  • הימנעו מפתיחת הברגת ראש המיכל ושחרורו מן הגוף, כל עוד קיים לחץ במיכל הקצפת

  • הימנעו משימוש בידית ההפעלה לנשיאת מיכל הקצפת

  • ניקוי יסודי של מיכל הקצפת הנו תנאי הכרחי להימנע מחסימת מיכל הקצפת. יש לוודא שכל חלקי מיכל הקצפת נוקו ביסודיות, טרם השימוש בו

  • יש לפרק את מיכל הקצפת לניקוי, בהתאם לתרשימי היצרן

  • לפני ניקוי, יש לבדוק את תאימות חומרי הניקוי או החיטוי להנחיות היצרן

  • אין לערוך כל אילתור, תיקון עצמי או שינוי במיכל הקצפת. פעולה מעין זו תבטל את האחריות למכשירכם ותפטור את החברה מכל אחריות

  • לעולם אל תשתמשו ביותר בלוני גז מן המותר בדגם המכשיר שברשותכם, ולעולם אל תמלאו אותו יותר מדי - כך תבטיחו שלא תעברו את ערך הלחץ המקסימלי המותר

  • במידה והלחץ אינו משתחרר ומתרוקן מן המכשיר - אנא פנו למרכז השירות

  • לשימוש נכון ועל מנת להימנע מתקלות - אנא קראו בעיון את עלון הוראות היצרן המצורף למכשיר

בכל בעיה ו/או תקלה במכונת קצפת להשכרה

התקשרו לצוות התמיכה 24/7 לטל' 03-9448080

מיכל קצפת ידני להשכרה
bottom of page