top of page

מתכונים למרקים

מתכון למרק חרירה

החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק חרירה, יאללה לעבודה.

לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!

מרק עשיר, עמוס בבריאות, ירקות, בשר וקטניות, ניתן להכין גם בגרסה צמחונית.

45 דקות עבודה, 2 שעת הכנה, בשרי.

המצרכים לכ-10 מנות:

- 2 כוסות חומוס, להשרות לילה קודם במים.

- 1 כוס עדשים

- 250 גרם בשר מתאים למרק

- 1 בצל גדול

- 1 חבילה כוסברה

- 1 חבילה פטרוזיליה

- 6 גבעולים של כרפס כולל העלים

- 2 עגבניות

- 1 לימון

- 3 כפות שמן

- כפית וחצי כורכום

- כפית פלפל לבן

- 2 כפות אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

חותכים את הבשר לקוביות קטנות.


קוצצים את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והכרפס קטן דק. את העגבנייה חותכים לקוביות.


מחממים את השמן בסיר, מטגנים מעט את קוביות הבשר לסגירה, מוסיפים את החומוס, העדשים והכרפס הקצוץ ומערבבים.


מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל המרכיבים שבסיר, ומבשלים חצי שעה.


מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, העגבניות התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד 7 ס"מ מעל המרכיבים שבסיר.


מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עוד 45 דקות. טועמים, בודקים שהבשר רך ושלא חסר מלח, ומסירים מהאש.


סוחטים הלימון לתוך המרק, מערבבים ומגישים. אם רוצים, מסמיכים את המרק.

איך מכינים מרק חרירה בסיר לחץ:

הכניסו את כל המרכיבים, כולל התבלינים לסיר.

סגרו אותו ובשלו על להבה גבוהה עד שמתחיל לצאת אדים.

הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד 35 דקות.

 

10 דקות אחרי כיבוי האש, כשהלחץ מסיים לצאת מהסיר, פתחו את הסיר

וודאו שהמרק מוכן.

איך מסמיכים את המרק:


מכניסים חופן של אטריות דקות.


ניתן לערבב כוס מים עם 2 כפות קמח, ומוסיפים למרק לאט לאט, תוך כדי ערבוב – עד שהמרק מספיק סמיך.

 

הגשה:

מוזגים את מרק החרירה לקערות הגשה עמוקה ובתאבון.

 

שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים

צוות מֵהמֵה - דוכני מזון

​טלפון:  03-9448080

bottom of page