top of page

הוראות בטיחות והפעלת גלידה/יוגורט אייס מקס

בטיחות: זכרו - בטיחות קודמת לכל!

להורדת הוראות בטיחות והפעלה למכונת גלידה / יוגורט אייס מקס - לחץ כאן>>


1.    מכונת הגלידה דורשת 3 אנשים לכל שינוע!, לא להרימה לבד! ולא להניח עליה כלום!, אסור להפוך או להשכיב את המכונה!.
2.    מכונת הגלידה כבדה מאד! (110 ק"ג) חובה להניח אותה על שולחן / משטח מאסיבי מאד, ישר ויציב (לא מפלסטיק).
3.    אסור בשום אופן להכניס ידיים או מקלות לתוך המכונה, אסור להזיז את המכונה כשהיא מלאה - היא תישבר ותתפרק.
4.    אסור להצמיד את המכונה לקיר ואסור לכסות או לעטוף את המכונה, כל פתחי האוורור חייבים להיות פתוחים.
5.    במידה ולקחתם שתי מכונות, אסור להצמיד את המכונות אחת לשנייה אלא לשמור על מרווח של מטר! בין המכונות ומהקיר.
6.    יש להרחיק את מכונת הגלידה ממקור מים / רטיבות / חומר דליק / אש, חשוב לא להפעילה בשמש ישירה.
7.    יש להרחיק ילדים מסביבת המכונה, אסור למי שטרם מלאו לו 18 שנים להפעיל את מכונת הגלידה. 
8.    המכונה צורכת כ-2,000 וואט. האמור לעיל הינו כללי ביותר, מיומנותך והשכל הישר שלך הכרחיים למניעת תאונות.
9.    חובה לוודא כי כל חיבורי החשמל למכונת הגלידה תקינים ולא פגומים (חשופים), לא לחבר יותר ממכונה אחת לנקודת חשמל!.
10.    לא לחבר עם המכונה כלום לאותו שקע חשמל, אסור להשתמש בכבל במאריך דק (עובי גיד 1.5 מ"מ) מעל ל- 3 מטר.


הוראות כלליות למילוי המכונה:


1.    חובה להשתמש באבקה / תרכיז המיועד להכנת לגלידה / יוגורט!.
2.    חובה לשמור על יחס מדויק בין הרכיבים - אחרת לא ייצא גלידה / יוגורט והמכונה יכולה לקפוא ולהישבר!.
3.    את תערובת הגלידה / יוגורט מכינים בקערה חיצונית ורק שהיא מוכנה שופכים אותה למכונה ומכסים את המכל עם המכסה.
4.    אם ברשותך גלידה / יוגורט נוזלי יש להקפיד על הפשרתו בעוד מועד עד לקבלת מרקם נוזלי אחיד ללא גושי קרח.

 

מכונת הגלידה יודעת לייצר גם גלידה אמריקאית וגם יוגורט קפוא - תלוי בחומר שמכניסים למכונה

 

מילוי המכונה בגלידה: 


1.    שפכו את תכולת שקית אבקת גלידה (1 ק"ג) לקערה חיצונית,

   באפשרותך לבחור: (הנ"ל חייב להתאים להוראות היצרן הכתובות על אבקת הגלידה)
  א. להכנת גלידה פרווה, להוסיף 3 ליטר מים בלבד.
  ב. להכנת גלידה חלבית, להוסיף 4 ליטר חלב בלבד.
  ג. להכנת גלידת שמנת, להוסיף 4 ליטר חלב, ניתן להוסיף 250 מ"ל שמנת מתוקה (38%) וכן מעט תמצית וניל ורום.

2.    לערבב היטב, לוודא שאין גושים, להמתין כ-10 דקות, לערבב בשנית ולשפוך לתא העליון במכונת הגילדה.


הפעלה:

 

1.    הכנס לתא העליון מיקס גלידה / יוגורט מוכן במינון הנכון והמדויק (לא לדלל במים וחלב).   

       חובה לוודא כי תמיד יש תערובת גלידה במיכל העליון (לוודא ע"י הרמת המכסה ולהסתכל!)
2.    חבר את המכונה לשקע החשמל, בחזית מעל ידית המזיגה כפתורי ההפעלה.
3.    למכונה פאנל כפתורים דיגיטלי וכפתור הפעלה ראשי מכני (הממוקם בחזית בצד שמאל).
4.    הפעל את המכונה ע"י הזזת כפתור ההפעלה הראשי (מכני), לחץ על כפתור הברז מצב שטיפה, עכשיו מלא את המכונה במיקס הגלידה / יוגורט,

       המתן כ- 5 דקות ולאחר מכן מזוג מעט מיקס גלידה (ניתן להחזירו למיכל העליון).
5.    הפעלת המכונה: לחץ בפנל ההפעלה על כפתור OFF, ולאחר מכן לחץ על כפתור ההקפאה הגדול והקטן (צורתם כשל פתית קרח)

       כשהם מהבהבים, סימן שהמכונה מקפיאה, שימו לב כי בצד ימין בצג מופיע המספר 38 (אם לא כוונו אליו בעזרת החיצים).
6.    חובה לוודא כי תמיד יש תערובת גלידה במיכל העליון (לוודא ע"י הרמת המכסה ולהסתכל!).
7.    חוסר בתערובת גלידה עלול לגרום למכונה לקפוא ובכך להפסיק להוציא גלידה וכן נזק למכונה!.
8.    לאחר כ- 10 דקות הגלידה מוכנה למזיגה, הספק המכונה כ-100 מנות של 60 גרם בשעה לכל ראש (לכל צד).
9.    הורד את ידית המזיגה בעדינות, מזוג גלידה לגביע / כוס והחזר את ידית המזיגה למקומה (למעלה). 

 

הפסקת המכונה וניקוי:


1.    לכיבוי מכונת הגלידה - לחץ על כפתור OFF - המכונה כבויה, לשטיפת המכונה - לחץ על כפתור הברז, מצב שטיפה.
2.    הורד את ידית המזיגה ורוקן את כל הגלידה שנשארה במכונה לכלי גדול.
3.    שטוף את המכלים העליונים ע"י הכנסת מים וסבון לתוכם שפשף בסקוטש עדין (לא ברזלית/צמר פלדה).
4.    שטוף / מלא את המכונה מחדש במים ורוקן אותם דרך ידית המזיגה, חזור על כך עד שהמים יצאו נקיים (בלי גלידה).
5.    לחץ על כפתור OFF למרכז - מכונת הגלידה כבויה, הוצא את כבל החשמל משקע החשמל.
6.    נקה במטלית שאריות גלידה שנדבקו למכונה, אסור לטבול את המכונה במים, חובה לייבש באמצעות מטלית יבשה.


בכל בעיה ו/או תקלה במכונת גלידה / יוגורט

התקשרו לצוות התמיכה 24/7 לטל' 03-9448080

bottom of page