מתכונים למרקים
מתכון למרק מיניסטרונה
החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק מיניסטרונה, יאללה לעבודה.
לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!
מרק מוכר, טעים, משביע עם כל מה שיש במקרר.
45 דקות עבודה, 3 שעות הכנה, פרווה.
המצרכים לכ-8 מנות:
- 100 גרם שעועית לבנה קטנה כ-חצי כוס, מושרית ומבושלת עד ריכוך
- 100 גרם גרגרי חומוס כ-חצי כוס, מושרים ומבושלים עד ריכוך
- רבע כוס שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- חצי פלפל ירוק חריף - מומלץ
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
- 3 גזרים, חצויים לאורכם
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 כף רסק עגבניות
- 10 כוסות מים, או מרק צח מעוף או ירקות
- 3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
- 3 קישואים, חתוכים לפרוסות
- תפרחות משלושה ראשי ברוקולי
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס שמיר קצוץ
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 2 גבעולי תימין
- 2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הסלרי, הגזר והשום,
מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 20 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקטניות המבושלות, את מרק העוף או המים ואת העגבניות והתבלינים לפי הטעם, ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, ולאחר מכן מוסיפים את הקישואים והברוקולי, ומבשלים עוד 20 דקות בכיסוי חלקי. טועמים ומתקנים תיבול.
הגשה:
מוזגים את מרק המיניסטרונה לקערות הגשה עמוקה ובתאבון.
שדרוגים:
ניתן לקשט בפטרוזיליה ושמיר קצוצים.
ניתן להוסיף עיטורי שמן זית.
שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים
צוות מֵהמֵה - דוכני מזון
טלפון: 03-9448080