מתכונים למרקים
מתכון למרק בצל
החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק בצל, יאללה לעבודה.
לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!
חצי שעה עבודה, שעה הכנה, חלבי.
המצרכים לכ-10 מנות:
- 2-3 כפות שמן זית
- 30 גרם חמאה
- 3 בצלים לבנים גדולים, קלופים ופרוסים
- 2 בצלים סגולים גדולים, קלופים ופרוסים
- 2-3 כפות קמח
- 1 כוס יין לבן
- 2 ליטר ציר עוף או ירקות, אם אין אז מים
- 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
שדרוג ההגשה:
- כיכר לחם, עדיף כפרי
- מעט גבינת פרמזן מגוררת
- תימין
אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול על להבה גדולה.
מוסיפים את שמן הזית והחמאה וכשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצלים.
מטגנים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ-12-15 דקות, עד שהבצלים משחימים.
בוחשים פנימה את הקמח עד שהוא נספג בבצל ואז מוסיפים את היין.
מביאים לרתיחה ונותנים ליין להצטמצם בערך 6 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את הציר או המים, התימין ואת מיץ התפוזים, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים 20-30 דקות, עד שכל הטעמים מתאחדים ומתקבל מרק סמיך ועשיר. טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.
הגשה:
מוזגים את מרק הבצל לקערה עמוקה, ניתן למזוג לתוך הלחם ומגישים עם פרמזן וקורט עלי תימין.
שדרוגים:
ניתן להגיש את המרק בתוך כיכר לחם עם מעט תימין ופרמזן.
ניתן להוסיף גבינה צהובה, עדיף מגורדת, וקרוטונים, עדיף מטובלים.
אם מגישים את המרק בכלי חרסינה, ניתן להקרים את הגינה הצהובה בתנור (2 דקות בגריל).
שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים
צוות מֵהמֵה - דוכני מזון
טלפון: 03-9448080