מתכונים למרקים
מתכון למרק אפונה וגזר
החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק אפונה וגזר, יאללה לעבודה.
לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!
חצי שעה עבודה, שעה הכנה, פרווה.
המצרכים לכ-10 מנות:
- 1 בצל גדול
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 4 גזרים בינוניים
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 3-4 גבעולים + עלים מראש הסלרי
- 2 ליטר מים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 חבילה אפונה עדינה מוקפאת
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
איך מכינים:
פורסים דק בצל ושום. חותכים לקוביות קטנות את הגזר, השורשים ואת תפוחי האדמה. קוצצים את גבעולי הסלרי והעלים.2. מאדים בשמן זית בצל ושום עד שהבצל הופך מעט שקוף. מוסיפים גזר, שורשים וגבעולי סלרי. מאדים יחד שלוש דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ומים ומביאים לרתיחה.3. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים, כחצי שעה. בעזרת מועך פירה מועכים
חלק מהירקות בתוך הסיר.
מוסיפים אפונה, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים פטרוזיליה ותבלינים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הטעם.
הגשה:
מוזגים את מרק האפונה והגזר לקערת הגשה עמוקה ובתאבון.
שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים
צוות מֵהמֵה - דוכני מזון
טלפון: 03-9448080