top of page

מתכונים למרקים

מתכון למרק אפונה

החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק אפונה, יאללה לעבודה.

לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!

מרק חורפי, בריא וטעים, הקוואקר פשוט הברקה, כמה קל ככה טעים.

30 דקות עבודה, 1.5 שעות הכנה, פרווה.

המצרכים לכ-10 מנות:

- 1 כוס אפונה יבשה
- 2 בצלים חתוכים בינוני
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 2 כפות שיבולת שועל
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל עדיף טחון במקום
- 1 כף שמן זית – לא חובה

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האפונה, משרים מעט ומסננים.

בסיר בינוני שמים את הבצל, מפזרים עליו מעט מלח ו"מטגנים" אותו בנוזלים שהוא מוציא.

 

כשהבצל מעט משחים מוסיפים את הבטטה והאפונה, מערבבים עוד דקה ומוסיפים 5 כוסות מים פושרים. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר.

מוסיפים את הקישואים, שיבולת השועל והתבלינים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהאפונה רכה.

מסירים מהאש ובאמצעות בלנדר מוט ידני טוחנים את המרק למרקם הרצוי, כ-80%, זה נחמד להשאיר מעט לא טחון.

 

מוסיפים שמן זית, עדיף בסוף, ככה שומר על ערכיו התזונתיים, כעט מערבבים.

 

הגשה:

מוזגים את מרק האפונה לקערת הגשה עמוקה ובתאבון.

שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים

צוות מֵהמֵה - דוכני מזון

​טלפון:  03-9448080

bottom of page