top of page

מתכונים למרקים

מתכון למרק עגבניות

החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק עגבניות, יאללה לעבודה.

לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!

מרק סמיך, הטעמים מתחברים עם הלחם, משביע מאד.

30 דקות עבודה, 1 שעת הכנה, פרווה.

המצרכים לכ-6 מנות:

- 500 גרם עגבניות שרי, באשכולות
- 4-5 כפות שמן זית
- 1 צרור יפה של בזיליקום
- עלים מ-4 גבעולי תימין
- 3 שיני שום, פרוסות
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות שלמות משומרות
- 4 פרוסות עבות של לחם, עדיף שאור, אך כל לחם מתאים
- 2 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.


מניחים את העגבניות בתבנית, עדיף עם נייר אפייה, מזלפים עליהן 2 כפות משמן הזית וצולים בתנור 20 דקות, עד שהן מתרככות.

שהעגבניות בתנור, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, וקוצצים את הגבעולים דק.


מחממים את שאר שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי הבזיליקום, את עלי התימין ואת שיני השום ומטגנים מעל להבה בינונית כחצי דקה.


מוסיפים את העגבניות המשומרות, חצי מעלי הבזיליקום והמים. מועכים את העגבניות קצת עם מועך פירה, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות מעל להבה נמוכה - ללא כיסוי.


קורעים את הלחם לפיסות קטנות ומוסיפים לסיר. מבשלים 10 דקות נוספות. מסירים את הגבעולים מעגבניות השרי הצלויות, ומוסיפים אותן לסיר עם כל הנוזלים שיצאו מהן.


מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם סמיך מאד. ניתן להוסיף מעט מים לדילול.

טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

הגשה:
מוזגים את מרק העגבניות לקערות הגשה עמוקה ובתאבון.

 

שדרוגים:

ניתן להוסיף למרק עלי בזיליקום.

שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים

צוות מֵהמֵה - דוכני מזון

​טלפון:  03-9448080

bottom of page