top of page

מתכונים למרקים

מתכון למרק ירקות

החלטתם שאתם מכינים מרק, ועוד מרק ירקות, יאללה לעבודה.

לא לדאוג, זה קל ופשוט והתוצאות - כמו של שף!

המרק המוכר והנפוץ ביותר בישראל, מרק עשיר, טעים ובריא עם סוד!

30 דקות עבודה, 1.5 שעות הכנה, חלבי/פרווה.

המצרכים לכ-6 ליטר מרק

לבסיס:
- 2 בצלים
- 2 גזרים
- 4 שיני שום
- 3 ענפי סלרי

למרק עצמו:
- 3 תפוחי אדמה
- 3 גזרים
- 3 קישואים
- חצי צרור פטרוזיליה
- עלים מ-3 ענפי סלרי
- 3 כפות שמן
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

 

קוצצים בצל ומגרדים גס את שני הגזרים שמיועדים לבסיס.

קוצצים שום ואת ענפי הסלרי ושומרים בצד את העלים שבראש הענפים.

 

קולפים את כל הירקות הנותרים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בקערה.

 

קוצצים את הפטרוזיליה יחד עם עלי הסלרי ששמרנו ומוסיפים חצי מהכמות לקערת הירקות. את השאר שומרים בקערית נפרדת.

 

מניחים בסיר את הבצל והגזר המגורר. מוסיפים 3 כפות שמן ומאדים על להבה בינונית במשך 5-6 דקות עד שהגזר מתחיל להזהיב.

 

מערבבים מדי פעם ומגרדים את תחתית הסיר כדי שהגזר לא ידבק.

 

מוסיפים סלרי ושום וממשיכים לאדות 3 דקות נוספות תוך ערבוב.

 

מוסיפים את הירקות והפטרוזיליה שבקערה ומוסיפים מים קרים לכיסוי הירקות ועוד קצת. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 25 דקות. מכבים את האש.

 

מוסיפים את העלים הקצוצים שנשארו, וגם מלח ופלפל.

 

מכסים את הסיר ומניחים לחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

 

הגשה

מוזגים את מרק הירקות לקערת הגשה עמוקה ובתאבון.

שלכם לכל אירוע, גם ב- בר מרקים לאירועים

צוות מֵהמֵה - דוכני מזון

​טלפון:  03-9448080

bottom of page